Warsztat archiwalny. Sprawdź naszą aktualną ofertę.

Warsztat archiwalny. Sprawdź naszą aktualną ofertę.

godz. 10.00-13.00

Warsztaty kuchni roślinnej z Hello Morning

120 zł
120 zł

Siła roślin zamknięta w słoikach: podczas warsztatów przygotujemy kilka niecodziennych i w 100% roślinnych smakołyków, które uczestnicy zabiorą ze sobą do domu w słojach.

Z nawet bardzo banalnych produktów, takich jak kapusta czy burak, słonecznik i  ciecierzyca możemy przygotować niezwykłe dania. Sekret tkwi do dodatkach. Podczas warsztatów porozmawiamy o niezwykłych właściwościach kuchni roślinnej i o tym, jak wprowadzić ją do codziennej diety,czyniąc ją zdrowszą i bardziej przyjazną środowisku.

W słoiki zapakujemy koreańską kiszoną kapustę - kimchi, buraczane pesto, które sprawdzi się zarówno na kanapach, jak i dodatek do makaronu. Dowiemy się, jak przygotować bezbłędnie dobry, odżywczy i zdrowy roślinny ser, a na osłodę ukręcimy słodkie hummusy. Z takim zestawem uczestnicy wrócą do domu i podzielą się smakołykami z bliskimi.  

Menu:

1. Koreańskie kimchi
2. Pesto z buraka
3. Toczony ser z pestek i orzechów
4. Słodki hummus z orzechami

 

Prowadzący: Magdalena Jutrzenka- lekarka, w trakcie specjalizacji z pediatrii, absolwentka studiów podyplomowych "Żywienie w zdrowiu i chorobie" na  UJ w Krakowie, roślinna kucharka i  autorka bloga kulinarnego Hello Morning. Koordynatorka kampanii RoślinnieJemy i propagatorka akacji Roślinne Poniedziałki(Meatless Monday) w Polsce. Fanka czarnej kawy i czarnej muzyki.  Miłośniczka "Muminków". 

Siła roślin zamknięta w słoikach: podczas warsztatów przygotujemy kilka niecodziennych i w 100% roślinnych smakołyków, które uczestnicy zabiorą ze sobą do domu w słojach.

Z nawet bardzo banalnych produktów, takich jak kapusta czy burak, słonecznik i  ciecierzyca możemy przygotować niezwykłe dania. Sekret tkwi do dodatkach. Podczas warsztatów porozmawiamy o niezwykłych właściwościach kuchni roślinnej i o tym, jak wprowadzić ją do codziennej diety,czyniąc ją zdrowszą i bardziej przyjazną środowisku.

W słoiki zapakujemy koreańską kiszoną kapustę - kimchi, buraczane pesto, które sprawdzi się zarówno na kanapach, jak i dodatek do makaronu. Dowiemy się, jak przygotować bezbłędnie dobry, odżywczy i zdrowy roślinny ser, a na osłodę ukręcimy słodkie hummusy. Z takim zestawem uczestnicy wrócą do domu i podzielą się smakołykami z bliskimi.  

Menu:

1. Koreańskie kimchi
2. Pesto z buraka
3. Toczony ser z pestek i orzechów
4. Słodki hummus z orzechami

 

Prowadzący: Magdalena Jutrzenka- lekarka, w trakcie specjalizacji z pediatrii, absolwentka studiów podyplomowych "Żywienie w zdrowiu i chorobie" na  UJ w Krakowie, roślinna kucharka i  autorka bloga kulinarnego Hello Morning. Koordynatorka kampanii RoślinnieJemy i propagatorka akacji Roślinne Poniedziałki(Meatless Monday) w Polsce. Fanka czarnej kawy i czarnej muzyki.  Miłośniczka "Muminków".