Nowy Rok najlepiej powitać przy stole pełnym smaku i w dobrym towarzystwie!
Wyobraź sobie wieczór pełen smaków, aromatów i dobrego wina. Restauracja będzie na Was czekać już od 20:00 , a godzinę później rozpocznie się wyjątkowa kolacja degustacyjna przygotowana przez naszego Szefa Kuchni – Patryka Wierzęcia. To podróż przez polskie smaki – w nowoczesnym wydaniu – do których dobraliśmy dolnośląskie wina od zaprzyjaźnionych winnic.
Do wyboru dwa menu – mięsne lub wegetariańskie – tak, aby każdy mógł cieszyć się tym wieczorem na swój sposób. Wyboru prosimy dokonać już przy składaniu zamówienia.
Restauracja będzie otwarta aż do 1:00, jednak tuż przed północą. przeniesiemy się na taras z widokiem na miasto, gdzie z kieliszkiem polskich bąbelków lub wina w dłoni powitamy Nowy Rok – wznosząc toast nad rozświetloną panoramą Wrocławia.
Kolacja degustacyjna: 340 PLN/osoba
Start: 20:00 (kolacja od 21:00)
Powitanie Nowego Roku na tarasie z widokiem na panoramę miasta
Miejsca są ograniczone – rezerwacja obowiązkowa.
Link do rezerwacji: https://emenago.com/i/concordiatastewroclaw/event/117071
MENU I – mięsne
Przystawka
Tatar | ziemniak | ogórek kiszony | emulsja z podgrzybków
Danie główne I
Pierożki z wędzonym pstrągiem łososiowym | twaróg ze Ślubowa | sos maślany | kawior z pstrąga | olej z pomidorów
Danie główne II
Żebro wołowe | zapiekanka ziemniaczana | demi glace | prażynki | szczypior
Deser
Krem z szampana | dżem z jeżyn | czekolada
MENU II – wegetariańskie
Przystawka
Pączki z serem camembert ze Ślubowa | żel z czarnej porzeczki | orzechy laskowe
Danie główne I
Pierożki z wędzonym pstrągiem łososiowym | twaróg ze Ślubowa | sos maślany | kawior z pstrąga | olej z pomidorów
Danie główne II
Gołąbki z prawdziwkami i ziemniakiem | maślany sos pomidorowy | dziki ryż
Deser
Krem z szampana | dżem z jeżyn | czekolada





